Sinds 2015 zijn we samen gaan werken met Stichting Kom over en help.

Kom over en help wil haar kwetsbare naaste in Oost-Europa en Eurazië dienen vanuit de christelijke roeping tot barmhartigheid en recht, in partnerschap met kerken en christelijke organisaties.

Handelingen 16: 9-10 Het visioen in Troas
En Paulus kreeg ’s nachts een visioen te zien: er stond een Macedonische man, die hem dringend vroeg: Kom over naar Macedonië en help ons!
Toen hij nu dit visioen gezien had, probeerden wij meteen naar Macedonië te reizen, omdat wij eruit opmaakten dat de Heere ons geroepen had aan hen het Evangelie te verkondigen.

Visie

In deze gebroken wereld weten we ons vanuit de Bijbel geroepen om te dienen. God vraagt ons óm te zien naar de naasten die in kwetsbare omstandigheden leven.

Missie

Samen met lokale partnerorganisaties helpen wij onze naasten die in armoede leven om zich te ontwikkelen en een waardig bestaan te leiden. Daarbij hebben wij oog voor alle aspecten van het mens-zijn.

Kernwaarden

Vanuit onze visie en missie werken we vanuit de volgende kernwaarden: toegewijd, ondernemend en verbonden.
Strategie
Kom over en help wil de missie bereiken door kwetsbare naasten te helpen ontwikkelen en hun zelfredzaamheid te vergroten. De middelen die we daarvoor inzetten, zijn educatie, inkomstengenererende activiteiten en maatschappelijke zorg. Hierin werken wij nauw samen met overheden, christelijke organisaties (ngo’s), kerken en bedrijven, zowel in Nederland als in de landen waar we werken.
Ons werkgebied bevindt zich in de (ex-)communistische landen Albanië, Armenië, Georgië, Moldavië, Oekraïne en Oezbekistan.

Website: https://www.komoverenhelp.nl

Hostel Het Baken wordt ter beschikking gesteld voor de derde fase van het verslavingsprogramma.

Maar het Hostel Het Baken verhuurt ook een aantal kamers tegen aantrekkelijke prijzen aan toeristen, organisaties en belangstellenden. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om met uw caravan, camper, vouwwagen of tent een staanplaats op het terrein van het hostel te huren.

Het hostel wordt gerund door medewerkers en bewoners van het verslavingsprogramma.
De opbrengst komt deels ten goede aan het project.

Hostel Het Baken biedt veel comfort voor weinig geld. U kunt beschikken over een kamer met eigen douche en toilet en gebruikmaken van de gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Tegen bijbetaling kunt u ook gebruik maken van wasmachine en internet.

Op verzoek kunnen we tegen goedkope prijzen uw maaltijden verzorgen.

Hulp bij vervoer en excursies naar toeristische attracties en plaatsen kan ook besproken worden.

Voor reserveringen en informatie kunt u in het engels mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Christelijk Platform Oost-Europa: Diaconie, hulpverlening en ontwikkelingssamenwerking in Oost-Europa

CPOEVeel Nederlandse organisaties en commissies hebben relaties met kerken en organisaties in Oost-Europa en verlenen hulp waar materiële, maatschappelijke en geestelijke nood is. Vaak kent men elkaar niet en wordt er langs elkaar heen gewerkt.

In 2012 is er een platform opgericht genaamd 'Christelijk Platform Oost-Europa' (CPOE); het platform fungeert als sectie van Prisma en is een organisatorische samenwerkingsvorm die zich richt op ontmoeting, uitwisseling, leren en samenwerking op diaconaat en ontwikkelingssamenwerking in Oost-Europa. Prismaleden Dorcas en Kom over en Help zijn lid van het platform en tevens betrokken in de stuurgroep.

Het CPOE wil een marktplaats zijn waar alle christelijke organisaties die op enige wijze werken in Oost-Europa elkaar ondersteunen. Daar in staat centraal; elkaar ontmoeten, kennis en informatie uitwisselen en waar zinvol concreet samenwerken, zowel in Nederland als in Oost-Europa. Doel is de versterking van alle vormen van samenwerking die de opbouw van gezin, kerk en maatschappij nastreven, in Oost en West, vanuit christelijk perspectief. Om dat te realiseren organiseert het CPOE conferenties voor ontmoeting en uitwisseling, worden themanetwerken ondersteund op een aantal deelgebieden en wordt ook via website en nieuwsbrieven informatie uitgewisseld.

Website: www.cpoe.nl

Het werk van de stichting wordt ondersteund door de Ondernemerskring VVZ. De leden van de Ondernemerskring dragen bij aan het doel: werken aan structurele verbetering voor kwetsbare groepen in Zjitomir, Oekraïne. De ondernemerskring biedt een platform aan de betrokken ondernemers en informeert hen tegelijkertijd over de voortgang van het werk en de resultaten van hun bijdrage. Dit doen we door het organiseren van meetings. We zijn dan te gast bij een onderneming, die een presentatie geeft van zijn onderneming. Daarnaast is er natuurlijk alle ruimte om onder het genot van een hapje en drankje elkaar te ontmoeten.

Ook lid worden van de ondernemerskring VVZ of eens een meeting bijwonen? Laat het weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Hieronder kunt u de leden van de ondernemerskring vinden:


bop administraties
bop
I &C Services

I&C


Merwestreek Groep

Merwestreek Groep

Oudenes Bouw

Oudenes Bouw


Verloskundigenpraktijk Sliedrecht en omstreken

Verloskundigenpraktijk Sliedrecht en omstreken

Zettex

Zettex